Cinc escoles de Girona faran talls de carrer per demanar espais més segurs i saludables

Les associacions de famílies i els centres reclamen a l’Ajuntament una política més valenta “protegir els entorns escolars”

Es tracta de la segona actuació de l’anomenada “Revolta Escolar” a Girona

Aquest proper divendres l’escola Bruguera, el Balandrau, el Pericot, el Montfalgars i l’Àgora tornaran a portar a Girona l’anomenada “Revolta escolar”. Es tracta d’una subcampanya en el marc de “Confinem els cotxes, recuperem la ciutat” que busca conscienciar la ciutadania i pressionar els governs per tal de desenvolupar actuacions més atrevides per assegurar uns entorns escolars més segurs i saludables. Fa un mes l’escola Àgora va ser el primer centre gironí a tallar el carrer que passa per davant el centre.

El Balandrau tallarà l’accés als vehicles a motor a la carretera de Taialà, entre les rotondes de Fontajau i Taialà mentre que l’escola Pericot ho farà del carrer Tuyet i Santamaria. D’altra banda, l’escola Bruguera impedirà l’accés als cotxes dels carrers Artillers i Bonastruc. Des de Santa Eugènia, l’escola Montfalgars tallarà l’accés als cotxes al carrer amb el mateix nom. Finalment, l’escola Àgora repetirà l’acció del mes passat i recuperarà per als infants el passeig Ramon Berenguer II.

Des de Mou-te en bici, volem donar el nostre suport i destacar la importància “d’exercir la pressió de forma reiterada davant d’un govern incapaç d’actuar”.

Així, representants de l’organització han qualificat de “totalment insuficients” les actuacions per al foment de la mobilitat sostenible en l’últim any i reclamen que s’escolti les escoles i es pacifiquin els entorns escolars.

Els organitzadors destaquen que la Revolta Escolar s’està estenent i esperen repetir l’acció el maig amb unes quantes escoles més.