Diari de Girona – E. PADILLA

Les càmeres els havien enregistrat mirant-se i furtant el vehicle, que era de gamma alta

Episodi estrafalari en un hotel de Tossa de Mar. Una parella de nacionalitat britànica va furtar, fa tres setmanes, una bicicleta cara del garatge de l’establiment on s’allotjaven, el Golden Bahia. La denúncia de l’enfurismat propietari del vehicle, un suís de 38 anys, podria haver quedat en el llimb dels afers sense resoldre si no fos perquè els presumptes lladres van tornar a l’establiment divendres passat i, com que les càmeres de seguretat de l’hotel els havien enregistrat mirant-se i finalment furtant el vehicle, el director va avisar els Mossos d’Esquadra, que van detenir Debra Elise H., de 30 anys, i Gregory James H., de 41, sota l’atribució d’un delicte de furt. La parella, a més, ja arrossegava mala fama al recinte, ja que un cop n’havien marxat sense avisar i sense pagar les begudes del bar.
El robatori es va perpetrar el passat 29 de març. L’amo de la bicicleta romania allotjat al Golden Bahia fins al dia 31, tot apunta que amb la intenció de gaudir de les serpentejants carreteres de la zona a bord de la seva bicicleta Canyon Aeroad CF, un vehicle de carretera i propi d’un professional, ja que costa uns 5.000 euros. Aquell dia, quan va anar-la a buscar al garatge de l’hotel, no la va trobar. No l’havia deixat lligada i segons es va poder veure a les càmeres de seguretat, els dos presumptes lladres se l’havien mirat detingudament uns dies abans. Aquell dia van optar per agafar-la i marxar de l’establiment.
Malgrat disposar de la identitat de la parella, la investigació es complicava perquè els dos presumptes furtadors no tenen domicili fix. La sort, o l’absurditat, va voler, però, que decidissin tornar a l’hotel on havien comès el furt. El director del recinte va trigar molt poc en avisar els Mossos d’Esquadra que, amb el suport de la Policia Local, van detenir la parella de britànics. El dissabte els agents continuaven investigant per intentar esclarir què n’havien fet, de la bicicleta.
El robatori de bicicletes cares és freqüent. Precisament, el passat setembre els mossos ja van recuperar, a Torroella de Montgrí, una bicicleta de gamma alta robada a un càmping de Sant Pere Pescador. El vehicle valia originàriament uns 3.000 euros, i el marrec de 15 anys que la va furtar la va vendre a un altre home per 100. Els van detenir tots dos.