DdG – SANTA PAU

L’Ajuntament de Santa Pau presentarà el projecte de bicicarril de ca la Guapa fins al volcà Santa Margarida al Pla de Foment del Turisme de la Generalitat. El bicicarril està valorat en 70.000 € a pagar en parts iguals entre la Generalitat i l’Ajuntament. El projecte està acabat i disposa del permís dels propietaris dels terrenys que travessarà.
El carril per a bicicletes servirà -segons va exposar Josep Companys (alcalde de Santa UpSP-AM) al ple- per absorvir la gent que en els dies d’aglomeracions passa pel voral de la carretera. Segons va explicar ahir durant 5 caps de setmanes de tardor hi han aglomeracions de gent i de vehicles als 3,5 quilòmetres que van del barris de can Blanch i ca la Guapa fins a l’accés a la Fageda. La idea és que durant tot l’any el bicicarril tingui un ús normal i que durant els caps de setmanes de tardor serveixi de via segura als turistes
La situació va quedar exposada al darrer ple, on l’alcalde va dir: «La gent passa per les cunetes amb cotxets, nens i gossos». L’altra problema és que els carrers dels barris de can Blanch i ca la Guapa queden plens de cotxes. En un dels caps de setmana de tardor, van haver-hi veïns que no van poder treure el cotxe del garatge perquè els visitants els havien aparcat a la porta. El ple va debatre la possibilitat de crear un sistema de vigilants voluntaris d’aparcaments per als dies de les aglomeracions.