burricleta

Activitats de «Mou-te en bici» durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura del 16 al 22 de setembre de 2020

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric.

La Plataforma «Mou-te en bici» se suma a aquest esdeveniment amb la intenció, una vegada més, de promoure hàbits de mobilitat sostenibles i de l’ús de la bicicleta entre la ciutadania i el foment d’una ciutat de i per a les persones.

La SMSS s’emmarca dins la European Mobility Week, en la qual més de 1800 ciutats de 42 països diferents organitzen activitats similars destinades a divulgar un model de mobilitat més saludable, segur i sostenible.

El calendari d’activitats de «Mou-te en bici» durant aquesta setmana és el següent:

DIMECRES

16

setembre

Operació Ring-ring

De 8 a 9 h. Plaça de Catalunya

Les cent primeres persones que aquest dia vagin a la feina o a classe en bicicleta, si s’acosten en aquest punt, rebran un esmorzar i un obsequi sorpresa.

Amb col·laboració amb +cub

DIJOUS

17

setembre

Formació teoricopràctica sobre com desplaçar-nos amb bicicleta per la ciutat

De 10 a 13 h. Estació Jove de Girona

Grup reduït de 15 persones.

Si et desplaces habitualment amb bicicleta per la ciutat, aquesta formació és per a tu! Mou-te en Bici et formarà sobre com desplaçar-te de forma segura i eficient per la ciutat de Girona. Cal portar una bicicleta pròpia

Inscripcions a: info@moutenbici.org (assumpte: inscripció Setmana Europea de la Mobilitat)

DIVENDRES

18

setembre

BiciSegura.
Inspecció tècnica de bicicletes

De 17 a 20 h. Carrer d’Emili Grahit, a l’altura de la Biblioteca Carles Rahola

Punt de revisió mecànica de bicicletes gratuït, per assegurar-ne una bona conducció.

Voleu conèixer l’estat de la vostra bicicleta? L’estació de «Bici Segura» és el millor lloc per fer-ho. Farem una inspecció tècnica a la vostra bicicleta totalment gratuïta i personalitzada. Inspeccionarem els aspectes de seguretat, us donarem algunes indicacions bàsiques de manteniment i farem una fitxa amb tot allò en el que heu de parar atenció.

DILLUNS

21

setembre

Cursa de mitjans

Del Trueta a Santa Caterina

Quin et sembla que és el mitjà més ràpid per arribar d’un centre de salut a un altre… la bici, caminant, l’autobús, la moto o el cotxe? Vina i ho comprovarem el dia 21 de setembre.

L’acte, que està organitzat per l’associació Mou-te en Bici les 17:00 h a l’hospital Josep Trueta de Girona. Des d’allà es donarà inici a la cursa.

Ja ho sabeu, podeu anar amb qualsevol d’aquestes modalitats i participar-hi!

us podeu apuntar a info@moutenbici.org