DdG – GIRONA

És el traçat de 9,3 quilòmetres entre Llanars i Setcases i comporta una inversió de 2,9 milions

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el procés d’informació pública de l’estudi informatiu i de l’estudi d’impacte ambiental del tram entre Llanars i Setcases de la via ciclista del Ter. Aquesta via, que donarà continuïtat a la ruta del Ferro (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses) fins a Setcases, transcorre en un entorn de gran sensibilitat ambiental i paisatgística: la capçalera del Ter, envoltada de prats i boscos, amb nuclis urbans singulars. A més, connectarà amb la via cicloturística Pirinexus, que utilitza un tram d’enllaç per accedir a la ruta del Carrilet, a Sant Joan de les Abadesses i a Camprodon.

El tram que ara se sotmet a informació pública, entre Llanars i Setcases, tindrà una longitud de 9,3 quilòmetres i una amplada de tres metres, inclou cinc guals sobre el riu Ter i quatre passarel·les de fusta sobre els diversos torrents que travessa.

El traçat s’ha dividit en dos trams: primer el Llanars-Vilallonga de Ter, de prop de 3 quilòmetres de longitud i que inclou la construcció de dues passarel·les de 15 i 10 metres i d’un pas inferior, i segon el Vilallonga de Ter-Setcases, de 6,4 quilòmetres de longitud. Comprèn la construcció de tres passarel·les de 10 metres, diversos guals i un pas inferior.