EL PUNT AVUI – GIRONA – MARTÍ SABRIÀ

La connexió de les comarques gironines amb la Catalunya del Nord, a través de rutes en bicicleta perfectament senyalitzades, ja és una realitat. Ahir al matí el Consorci de les Vies Verdes va presentar la culminació de la ruta Pirinexus; és a dir, l’anella cicloturística de més de 350 quilòmetres que unirà els dos territoris.

En la presentació, que va tenir lloc a l’Auditori de Girona, hi va participar el Consell General dels Pirineus Orientals i Pays Pyrénées-Méditerranée, que són els altres impulsors d’aquest ambiciós projecte. Tot i que encara s’han d’instal·lar unes 700 senyalitzacions al llarg de l’itinerari, ahir ja es va fer públic el cost total del projecte, que és d’1,6 milions d’euros. La Diputació de Girona ha fet la inversió més important –més de 300.000 euros– perquè la major part de la ruta transcorre per terres gironines.

A banda de presentar la ruta Pirinexus, l’acte també va servir per reunir alguns experts en cicloturisme. Segons va anunciar el gerent del Consorci de les Vies Verdes, Gerard Darnés, en l’últim any i mig s’ha triplicat el nombre d’empreses gironines que ofereixen serveis als cicloturistes, i actualment n’hi ha més de 90. Els serveis en qüestió van des de restaurants fins a empreses que ofereixen guies turístics per fer rutes en bicicleta. Darnés va vincular aquest fenomen amb el projecte Pirinexus, ja que es tracta d’una “eina excepcional per atreure cicloturistes”. Finalment, el gerent del consorci va lamentar el fet que Catalunya no hagués invertit abans en un negoci tan prometedor com el del cicloturisme.