El Punt Avui – GIRONA – DANI VILÀ

Mou-te en Bici fa una enquesta entre usuaris que palesa que el servei públic ha fet augmentar l’ús de la bicicleta
L’ordenança obliga a anar per la calçada

Una enquesta de la plataforma Mou-te en Bici ha permès saber que un terç dels usuaris de la Girocleta admeten que gairebé sempre passen per la vorera, malgrat que l’ordenança de circulació prohibeix expressament que s’hi circuli. L’enquesta, feta a 81 usuaris del servei públic de Girocleta de Girona, recull que els motius principals per acabar passant per la vorera són la por al trànsit, la gran quantitat de vehicles que circulen per alguns carrers i la velocitat a què ho fan. El regidor de Mobilitat, Via Pública i Seguretat, Joan Alcalà, entén aquests motius i des del govern s’assegura la voluntat de “senyalitzar carrils bici, fer trajectes més fàcils i treure obstacles”.

Més ús de la bicicleta

Un dels efectes positius que recullen els resultats del qüestionari de Mou-te en Bici és que la Girocleta ha fet augmentar l’ús d’aquest mitjà de transport. Així, un 76% dels usuaris admeten que abans que es creés el lloguer públic gairebé no anaven amb bicicleta o hi anaven menys que ara. El govern veu positiu que augmenti l’ús d’aquest mitjà de transport i Alcalà diu que seria ideal que els usuaris acabessin utilitzant la seva bicicleta. L’enquesta de l’entitat revela que més de la meitat dels usuaris també tenen i fan servir la seva bicicleta. Els recorreguts divergeixen molt, ja que un 39% fan els mateixos, un 26% canvien molt els itineraris i un 35% els canvien poc.

LES XIFRES

47 per cent
asseguren que sempre van per la calçada, per bé que un 30% admeten que circulen per la vorera.
70 per cent
dels enquestats consideren que Mou-te en Bici ha permès que Girona tingui infraestructures ciclistes.

Aparcaments per a bicicletes més segurs

L’equip de govern ha començat a negociar amb diversos sectors perquè la ciutat de Girona pugui disposar d’aparcaments per a bicicletes segurs. No avança com serà el sistema, però es vol posar remei així a una de les queixes dels usuaris, que és el gran nombre de robatoris de què són objecte els propietaris de bicicletes de la capital gironina.