Presentació dels act

El Punt Avui – GIRONA –  J. FERRER

Institucions insten a la prudència; l’alta a la Girocleta dóna deu viatges gratis en bus

Un centenar d’activitats formen part dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS) a les comarques gironines. La prevenció d’emissions contaminants i el foment del transport públic, de la mobilitat a peu i dels vehicles elèctrics són alguns dels propòsits de la setmana que va començar ahir i que s’allargarà fins al dia 29.

El secretari de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU) i el responsable comarcal de medi ambient del Consell del Gironès, Lluís Freixas, entre d’altres, van donar el tret de sortida de la setmana. Les autoritats es van interessar per les bicis i els cotxes elèctrics.

El lema de la setmana és Aire net: Fes el pas!, segons informa el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i l’àrea de Girona de l’empresa Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM). Les institucions insten a la prudència en els moviments per millorar la salut i prevenir els accidents de trànsit.

L’ATM destaca la col·laboració dels ajuntaments, sobretot els de Girona, Llagostera, Banyoles i Vidreres. A l’àrea de Girona, 51 municipis, 2 consells comarcals i 4 operadors de transport públic i 8 entitats participen a la SMSS.

Promoció a Girona

L’ATM i Girona promouen que donar-se d’alta abans del dia 29 –des del 2009 val 30 euros– en el servei públic de la Girocleta dóna deu viatges gratuïts de bus a la zona 1 amb la targeta integrada. Acompanyat del regidor de sostenibilitat, Jordi Fàbrega, l’edil de mobilitat, Joan Alcalà, diu que hi haurà tallers de bicis i caminades