24012014DdG – GIRONA

S’aprofitarà l’espai de sota del viaducte i s’està estudiant fer trams també a Fontajau i a Jaume I

El Pla de Mobilitat Urbana (PMU) de Girona preveu la creació d’un gran eix de carril bici que connectarà el sector nord i el sector sud de Girona per sota del viaducte del tren. Aquest és un dels punts principals que esva tractar ahir al vespre a la reunió del Pla de mobilitat durant la presentació de la definició a nivell d’estudi previ dels carrils bici de la ciutat. Es tracta d’una de les millores tècniques que ha d’incloure el PMU de Girona i que estan previstes en el document que redactarà l’empresa adjudicatària del pla.

A través d’aquest nou tram de carril bici de la ciutat, s’unirà els barris de Pont Major i Sant Narcís tot aprofitant les infraestructures existents, com l’espai de sota del viaducte del tren, entre els pilars. Una iniciativa que hauria de veure la llum abans d’acabar aquest any. “Aquest nou eix de carril bici connectarà el pont de Pedret amb l’estació d’autobusos, on el carril bici s’unirà amb el tram previst al parc Central i amb el carril ja existent al passeig d’Olot i es crearà un gran eix viari per a bicicletes a la ciutat”, va explicar ahir el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, que va destacar també les connexions que se’n derivaran, com la intersecció amb Santa Eugènia en direcció cap a Salt.

A banda del tram per sota del viaducte del tren, s’ha estudiat també la viabilitat de crear nous espais de carril bici al carrer del Carme, a la carretera de Santa Eugènia, a l’avinguda de Lluís Pericot, al carrer del Migdia, al carrer d’Oviedo, a la carretera de Santa Coloma, a la Gran Via de Jaume I (introduint-se a la plaça Constitució) i a la rambla de Xavier Cugat. Ara per ara són només idees però la voluntat és poder-los realitat. Els trams estudiats es corresponen amb els trams en els quals més es va interessar la ciutadania que va formar part de la fase de participació del Pla de Mobilitat. “En les fases de participació ciutadana del Pla de Mobilitat Urbana hi va haver una gran demanda i un alt nombre de propostes per augmentar els carrils bici a la ciutat de Girona. La nostra voluntat és fer una aposta molt clara per la bicicleta en la mobilitat de la ciutat”, va manifestar el mateix Alcalà.