Sant Feliu de Guíxol

El Punt Avui – SANT FELIU DE GUÍXOLSEMILI AGULLÓ

Òscar Díaz i el valencià Jesús Ferrer volen fer una volta al continent pedalant durant més d’un any fent uns 20.000 quilòmetres
Amb suport del consistori i de clubs esportius, duran la marca Sant Feliu de Guíxols-Costa Brava

El guixolenc Òscar Díaz Pulgarín, sord de naixement, va presentar ahir el repte de completar una volta al continent europeu en bicicleta amb el valencià Jesús Ferrer, també discapacitat auditiu, i el seu gos Nashor . L’objectiu de partida és ambiciós: entre 15 i 20.000 quilòmetres al llarg d’un any i mig d’aventura per reivindicar el col·lectiu: “Fa molt de temps que persones que hi senten han completat recorreguts semblants, i volem mostrar que també som capaços de fer-ho”, argumentava ahir Díaz.

El ciclista ha aconseguit el suport de l’Ajuntament ganxó i diverses entitats esportives del municipi i la Vall d’Aro. L’alcalde, Joan Alfons Albó, destacava que portarà la marca de Sant Feliu de Guíxols-Costa Brava al mallot per tot el continent. L’itinerari no està totalment tancat, però Díaz avança que volen anar resseguint el litoral de la Mediterrània cap a Mònaco, la península itàlica i Grècia per a, posteriorment, fer la tornada per l’interior i el nord del continent. La distància mitjana diària que s’han fixat és d’uns 60 quilòmetres entre escala i escala.

La sortida està prevista pel dissabte, dia 10 de gener, del passeig de Sant Feliu, i les entitats esportives han fet una crida a pedalar al costat de l’expedició fins a Platja d’Aro per acomiadar-los i donar-los ànims. Respecte als riscos que poden córrer en les carreteres, es decantaran per vies poc transitades i Díaz explica que duran un gran rètol als remolcs per alertar els conductors que no hi senten i recordant-los que han de respectar la separació d’un metre i mig en els avançaments.