La moto que conduïa un noi de Roses de 22 anys, que ha mort en un xoc amb un ciclista, a qui va intentar esquivar. El sinistre ha tingut lloc a prop de la plaça Llevant.  Foto: El Punt Avui

La moto que conduïa un noi de Roses de 22 anys, que ha mort en un xoc amb un ciclista, a qui va intentar esquivar. El sinistre ha tingut lloc a prop de la plaça Llevant.
Foto: El Punt Avui

El Punt Avui – G. PLADEVEYA – ROSES

La víctima tenia 22 anys i era del municipi
No hauria fet cas d’un estop i, uns metres més enllà, es va accidentar en mirar de no topar amb un noi en bici
Va sortir de la calçada i va xocar amb un fanal

Un malaurat accident de trànsit es va registrar ahir al nucli urbà de Roses, on un jove que circulava en una motocicleta va perdre la vida. La víctima, Ivo Gracia Alba, tenia 22 anys i era veí de la població. Els cossos d’emergències van rebre l’avís quan faltaven pocs minuts per a tres quarts d’una de la matinada. Gracia va sortir de la calçada en col·lidir amb un ciclista a qui hauria intentat esquivar per evitar d’impactar-hi. Segons les primeres hipòtesis, el motorista anava a més velocitat de l’adequada, no va fer cas a un estop i va xocar uns 25 metres més enllà. El noi que conduïa la moto venia de l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, va passar pel carril lateral que envolta la plaça Llevant, va travessar per la intersecció amb el carrer Francesc Macià i, després de no haver-se aturat en el senyal, va agafar el carrer Nou, on es va originar la tràgica situació. En l’accident, també hi va haver implicat un altre jove del municipi, de 23 anys, que anava en bicicleta. El motorista va fer una maniobra per mirar d’evitar el xoc amb el ciclista, però va acabar tocant amb una de les rodes de la bicicleta. Com a conseqüència de l’impacte, Gracia va perdre el control, va caure, va sortir de la calçada i va col·lidir amb un fanal. Fins a la zona, s’hi van desplaçar immediatament diverses patrulles de la policia local de Roses, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del SEM. A causa de la gravetat de les ferides, els sanitaris no van poder fer res per salvar la vida al motorista. En un principi, un altre jove, amic dels dos accidentats, el va intentar auxiliar sense èxit, així com també la policia local, que va arribar al lloc dels fets poc després del xoc gràcies a la proximitat de la comissaria. Pel que fa al jove que anava en bici, va sofrir lesions de menys consideració i va ser evacuat a l’hospital de Figueres. Des de principi d’any han mort 22 persones en accident de trànsit a les comarques gironines –el d’ahir a Roses va ser el primer cas d’enguany en què ha perdut la vida un motorista–. El sinistre amb més víctimes va tenir lloc el 2 d’abril a la carretera N-II, a Pont de Molins, on van morir els set ocupants de dos cotxes. En el vehicle que hauria provocat la topada, hi anaven cinc joves residents a l’Estat francès, els quals van resultar tots morts. El conductor va perdre el control, va envair el carril contrari i va envestir un Dacia Sandero. En el Dacia, hi anaven tres veïns de Figueres, que es dirigien a treballar en un restaurant del Pertús, dos dels quals també van morir.

LA DATA

27.05.16 A tres quarts d’una de la matinada va tenir lloc el sinistre al carrer Nou, a prop de la plaça de Llevant.