IMG_5307[1]

UN PETIT PAS CAP A “ACCIDENTS ZERO”

Davant la inauguració del pas soterrat de la Via Verda a l’alçada de la Pilastra/Montfullà al terme municipal de Bescanó, la Plataforma “Mou-te en Bici” emet aquest comunicat per celebrar la construcció d’un pas soterrat on abans hi havia un pas a nivell per permetre que ciclistes i vianants puguin travessar la carretera amb seguretat.

No volem haver de reclamar constatment millores favorables a l’ús de la bicicleta i el caminar ni tampoc lamentar-nos i criticar les autoritats quan es produeixi un accident. Cal que les autoritats responsables de les vies públiques defineixin una política a curt i llarg termini amb una planificació de les infraestructures que permeti eliminar els atropellaments de ciclistes a les carreteres, pobles i viles catalanes.

No volem haver de tornar a posar bicicletes blanques i creiem que aquesta inauguració ha de ser un record per la persona que hi va morir.

La bicicleta és un vehicle eficient, educatiu, ecològic, equitatiu, esportiu i emocional, i els ciutadans i les ciutadanes tenim dret a circular amb seguretat per les carreteres. Cal que cada millora d’una carretera o carrer vagi acompanyada de mesures per fer més fàcil i segura la circulació en bicicleta.

L’antiga ruta del Carrilet, una de les primeres vies verdes de la península, ha aconseguit un èxit d’ús aclaparador. Cal una millora continuada i que el Govern de la Generalitat i la Diputació s’hi impliquin amb les inversions de millora i seguretat que encara hi ha pendents.

Mou-te en Bici, iniciadora de la campanya per aconseguir aquest pas segur, continuarà la seva pedalada perquè anar en bicicleta esdevingui cada dia més segur fins aconseguir l’objectiu “accidents zero”.

 

Bescanó, 8 de març 2015