13092014

DdG – SANTA COLOMA DE FARNERS – D. JIMÉNEZ

El ple aprovarà dilluns el projecte definitiu que preveu una estructura de 26 metres de llargada en aquest perillós punt de pas

El ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners preveu aprovar definitivament aquest dilluns el projecte d’obra per construir una passarel·la sobre la C-63 per connectar la urbanització Santa Coloma Residencial amb el nucli urbà. L’objectiu és facilitar el pas de vianants i ciclistes eliminant els problemes de seguretat actuals quan han de creuar per la via.

El projecte inicial es va aprovar el passat 14 de juliol. Passat el termini d’un mes d’exposició pública i coincidint amb la celebració del primer ple després de l’estiu el govern aprovarà definitivament el projecte. En concret, segons va explicar ahir el regidor d’Urbanisme, Josep Cullel, la infraestructura tindrà una llargada de 26 metres i 2,4 metres d’amplada, pensat exclusivament per a vianants i ciclistes. La passarel·la tindrà una alçada d’entre 5 i 10 metres i rampes d’accés de 40 metres.
D’aquesta manera, el nucli urbà quedarà finalment connectat amb Santa Coloma Residencial, un projecte àmpliament reivindicat. Aquesta passarel·la és una de les primeres actuacions que han de permetre adequar una via verda en aquesta zona, el que permetrà a ciclistes i vianants anar des del centre de la ciutat, passant per l’antiga carretera vella de Girona, creuant la C-63 per la nova passarel·la i continuant fins a la urbanització.
El projecte, que costarà uns 180.000 euros, va descartar la possibilitat de fer un pas soterrat.