15022014

DdG – ACN

La iniciativa duu el nom Girona Cycle Sexy i s’allargarà amb diverses activitats lúdiques

Unes 20 persones han participat aquest dissabte a l’#Instabici, el tret de sortida de la campanya Girona Cycle Sexy, en la qual els participants han penjat a la xarxa Instagram diverses imatges amb la bicicleta com a ‘leimotiv’. La coordinadora de la campanya, Anna Grabalosa, ha explicat que estan “molt satisfets” amb el resultats obtinguts i ha subratllat que el projecte té com objectiu reivindicar l’ús diari de la bicicleta. “Volem que la gent vegi que poden agafar la bicicleta per anar a prendre alguna cosa, per treballar o per moure’s per la ciutat”, ha apuntat. La campanya s’allargarà durant més d’una setmana i compta amb diverses activitats com una desfilada de moda.

La campanya Girona Cycle Sexy està impulsada des de l’Associació de Naturalistes de Girona amb la participació de l’entitat Mou-te en Bici i l’Oficina Verda de la Universitat de Girona. Tal i com subratllava la seva coordinadora, el projecte pretén incrementar el nombre d’habitants que utilitzen la bicicleta com a mitjà de transport diari. Segons dades aportades per Grabalosa, actualment un 2,3% dels desplaçaments totals de la ciutat es realitzen en bicicleta. “Aquest dissabte s’ha fet el tret de sortida d’aquesta campanya, ha estat una activitat lúdica i festiva”, ha comentat la coordinadora. “Nosaltres teníem previst una sèrie de fotografies però els participants s’han animat i han trobat bicicletes en aparadors i decoracions”, ha explicat la coordinadora.

A grans trets, el Girona Cycle Sexy es proposa convertir la bicicleta en un element de moda i estil com succeeix a altres ciutats europees com Amsterdam o Copenhaguen. Per aconseguir-ho, les entitat han organitzat tota mena d’activitats. Aquest dissabte s’ha fet l’#Instabici que consistia en recórrer a peu o en bicicleta la ciutat de Girona i fer-se fotografies utilitzant el mitjà de transport com a ‘leimotiv’. “Aquest matí s’han fet una cinquantena de fotografies i, en total, ja n’hi ha unes 200. Entre totes les fotos que es facin aquest cap de setmana es decidirà el guanyador del concurs que hem muntat i mitjançant el qual es repartiran tota mena de regals”, ha explicat Grabalosa. Els organitzadors esperen que demà el concurs arribi a les 400 fotografies.

Aquesta campanya, que s’allargarà fins el proper dissabte 22 de febrer, ha estat premiada per la Comissió Europea com una de les 18 millors propostes de promoció de la mobilitat urbana sostenible a través del progrma Sustainable Urban Mobility 2013. El punt i final el posarà una desfilada on els participants hauran de lluir la seva bicicleta.