2702

DdG – PALAFRUGELL | C.TORRAMADÉ

Ruslan Kopchuk, veí de Palafrugell, no ha pogut fer front a la sanció econòmica que se li va imposar

Ruslan Kopchuk, veí de Palafrugell ucraïnès, haurà de complir 115 dies de presó perquè no ha pagat la pena de multa que li va imposar un jutge per negar-se a fer la prova d’alcoholèmia quan anava en bicicleta. L’advocat de Kopchuk, Francesc Xavier López, considera que s’està cometent un error amb el seu client des de bon principi, quan se’l va condemnar penalment per una infracció que considera administrativa i ara, que se’l vol fer entrar a presó.

El març del 2013, a la nit, va ser aturat per la Policia Local de Palafrugell, que el va voler sotmetre al test d’alcoholèmia. Kopchuk s’hi va negar perquè considerava que els agents l’havien maltractat, emmanillant-lo. El judici, en el qual López encara no era lletrat del ciclista, va ser condemnat a vuit mesos de retirada del permís de conduir i a una pena de multa de quatre euros diaris durant vuit mesos. López entén que aquí es va cometre un error perquè la sanció per anar en bici begut és administrativa i no penal. I afegeix que la pena per negar-se a “bufar” és per a conductors de vehicles motoritzats. És a dir, afirma que se l’ha condemnat per un delicte inexistent.

López va demanar l’indult i el seu client va recuperar el permís de conduir, però va tornar a perdre’l en ser desestimat. Segons el lletrat, aquest fet ha portat una cadena d’aconteixaments que han acabat amb el decret d’ingrés a presó (tindrà 15 dies per fer-ho un cop li sigui notificat): sense permís, no té feina, sense la feina no ha pogut fer front a la multa (ha de passar una pensió de 250 euros al mes a la seva filla de cinc anys) i, així, el jutjat ha determinat el seu ingrés a presó durant 115 dies. A més, López apunta que el fiscal s’ha oposat a la supensió de la pena de presó perquè té un compte un antecedent penal (per conduir begut) que no hauria de ser computable a efectes de reincidència.