El Punt Avui
Dani Vilà

El col·lapse de l’aparcament de pagament del sector de l’hospital Josep Trueta de Girona està provocant que els conductors comencin a buscar mesures alternatives com ara aparcar sobre el voral o en un espai destinat a zona verda. L’obertura de les consultes externes als mòduls prefabricats que ocupen part del que era l’aparcament ha provocat que les 87 places actuals del pàrquing siguin insuficients per assumir tota la demanda dels pacients que tenen visites al nou servei.

Els últims dies s’ha estès la pràctica per part de molts conductors d’aparcar en una zona verda annexa a l’aparcament per estalviar-se, així, entrar al pàrquing que gestiona Mifas. Ahir, al voltant del migdia, es comptabilitzaven una vintena de cotxes aparcats en aquest espai. Els cotxes hi accedeixen per una vorera que no està preparada perquè hi entrin els vehicles i això suposa que molts vehicles toquin a terra tant entrant com sortint-ne. De moment, el consistori no multa aquests vehicles que utilitzen una zona no prevista per aparcar. El col·lapse és perquè bona part de les consultes que es feien a CAC Güell ara també es fan als mòduls de les consultes externes que ocupen més de la meitat de l’aparcament que gestiona Mifas. Fa unes setmanes, l’entitat ja va admetre la voluntat de reunir-se amb el consistori per buscar alternatives que permetessin créixer el sector, i també va explicar que ja va advertir que la supressió de places ocasionaria aquest problema.

Sobre el carril bici

La manca d’aparcament també suposa que en un tram de vora l’entrada d’urgències uns quants cotxes aparquin directament sobre la vorera. A pocs metres, ahir hi havia tres ambulàncies aparcades just a sobre del carril bici que hi ha al sector, que es va fer amb la construcció del pàrquing.

LES XIFRES

87 places
té en l’actualitat el pàrquing de pagament del Trueta, després de perdre’n 116 amb els nous mòduls.

LA DATA

09.01.11
Va ser el dia que es van fer les noves consultes externes del Trueta als mòduls prefabricats, situats al pàrquing.
30 vehicles
acaben aparcant en diversos espais no previstos i es produeix una gran rotació tots els matins.

Un passat amb cotxes als vorals

El desori que està provocant la manca d’aparcament a tot el sector del Trueta fa recordar l’època en què era habitual que els conductors omplissin els vorals de la carretera amb cotxes aparcats. Campanyes diverses, des de ciclistes fins a altres usuaris, com també una campanya de sancions per part del consistori, van aconseguir que s’acabés aquesta pràctica i fins a dia d’avui no s’ha recuperat. La millor opció per aparcar és deixar el cotxe a l’aparcament dels cinemes i caminar fins a l’hospital o deixar el vehicle a la zona d’hotels del carrer Francesc Ferrer. També s’hi arriba, és clar, en transport públic.