VALL DE BIANYA – DDG

El Consorci de Vies Verdes ha començat els treballs d’habilitació d’un tram de bicicarril entre els nuclis de Llocalou i de l’Hostalnou a la Vall de Bianya. Tot i ser del mateix municipi, la separació entre Llocalou i l’Hostalnou és d’uns 4 quilòmetres en línia recta. El carril serà una extensió continua que trascorrerà paral·lelament al traçat de la N-260. Suposarà una separació de seguretat pels ciclistes que des d’Olot, on acaba la Ruta del Carrilet, volen arribar al Ripollès per tal de connectar amb la Ruta del Ferro.
Segons informa Olot Televisió, la previsió és que les obres estiguin acabades en un termini de 2 mesos. L’actuació va a càrrec del Consorci de Vies Verdes, ens adscrit a la Diputació de Girona. L’acció ha estat reclamada en diferents ocasions per l’Ajuntament de la Vall de Bianya.
A part de la connexió entre comarques, l’Ajuntament valora que des del centre d’Olot es pugui arribar amb bicicleta a l’Hostalnou. Aquest nucli és el punt de distribució d’una multiplicitat de camins i carreteres rurals que arriben a petites parròquies i ermites de la Vall de Bianya.
El bicicarril en obres connecta amb els darrers camins per a bicicletes oberts pel Consorci entre Olot i la Canya i pel costat de la carretera de Sant Joan de les Abadesses amb la Ruta del Carrilet.