DdG – GIRONA – ROSA ALBERTí
El consistori gironí planteja fer la connexió amb la ciutat mitjançant autobusos llançadora
L’Ajuntament de Girona estudia instal·lar aparcaments dissuasius a les sortides de les autopistes per evitar que els vehicles particulars entrin a la ciutat. Així ho va explicar ahir el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de Girona, Joan Alcalà, qui va destacar que aquesta proposta -prevista en el Pla de Mobilitat Urbana- s’haurà de consensuar amb els regidors de les poblacions implicades: Sant Gregori, Salt i Sarrià de Ter. Segons Alcalà, la connexió entre aquests aparcaments i la capital gironina es podria fer a través d’autobusos llançadora, tot i que no descarten la modificació de línies i freqüències dels busos regulars. “Són idees que hem d’anar madurant i veure com ho fem en funció dels recursos dels quals disposem” va subratllar el regidor gironí qui va afegir que, aquesta mesura “hauria d’estar resolta en el termini d’uns tres anys”.
Alcalà va abordar aquesta qüestió durant la presentació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que es va fer ahir al matí a la plaça Salvador Espriu de Girona. Va ser durant aquest acte, quan Alcalà va assegurar també que “segueixen estudiant” la possibilitat de fer pagar dos euros al dia per poder aparcar a la zona de La Copa. Segons el regidor de mobilitat, la mesura implicaria empreses del tercer sector i afavoriria la rotació de vehicles i la sostenibilitat (amb l’ús de serveis com la Girocleta). “No volem prohibir que els vehicles entrin a la ciutat. El que busquem és no posar-ho fàcil” va assenyalar Alcalà.
Justament en relació amb aquest tema, el mateix Alcalà va confirmar ahir que s’ha ampliat el nombre de beneficiaris de la zona verda del barri de la Devesa-Güell. Així, des del dia 24 de setembre, els veïns dels carrers Figuerola, Sèquia, Ronda Ferran Puig i Bonastruc de Porta ja poden gaudir de la tarifa de resident d’aquestes àrees d’aparcament de pagament. “Estem al voltant del 70% d’ocupació, però volíem afinar més i facilitar la vida als ciutadans de la zona” va dir el regidor de Via Pública. Aquesta mesura va ser presa després de la petició feta per l’Associació de veïns de Figuerola-Bonastruc de Porta. “Hi ha associacions de veïns que ja ens comencen a demanar que instal·lem zones verdes als seus barris i que implantem una tarifa anual en lloc de la diària i trimestral que hi ha actualment” afegia Alcalà.
Cursos i itineraris
La presentació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, impulsada per la Generalitat de Catalunya i que s’allargarà fins al 18 d’octubre, es va realitzar ahir a la plaça Salvador Espriu, on 142 escolars d’entre 8 i 10 anys van poder realitzar un circuit viari en bicicleta com a part de les activitats programades. Sota l’eslògan “Canvia, tria i combina” des de l’Ajuntament de Girona i l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) en col·laboració amb Mou-te en Bici i Transports Metropolitans de Girona (TMG), s’han programat diverses activitats per a la setmana com cursos, jornades divulgatives i itineraris. Una inspecció tècnica de bicicletes el cap de setmana va inaugurar la programació de la Setmana de la Mobilitat d’enguany. “El que pretenem és conscienciar durant cada dia de l’any, no només durant una setmana, dels beneficis que comporta caminar, circular en bicicleta o utilitzar el transport públic”, va assenyalar el tinent d’alcalde, Joan Alcalà qui va afegir que la xarxa pedalable de Girona ha passat de 18,9 km el 2011 a 26,9 km actualment, xifra que representa un augment del 42% en quatre anys, amb la previsió que s’ampliï fins a 31,570 km en els pròxims mesos.