DdG – ACN – GIRONA

‘Ciclista a la vista’ recorda a través de cartells molt visuals les normes bàsiques de seguretat i circulació

L’Ajuntament de Girona ha posat en marxa una nova campanya amb l’objectiu de millorar la convivència entre vehicles, bicicletes i vianants a la via pública. Sota el nom de ‘Ciclista a la vista’, la iniciativa vol recordar les normes bàsiques de seguretat i circulació entre els diferents tipus de transport. La campanya també vol incidir en els avantatges de transports sostenibles com la bicicleta, l’autobús o l’anar a peu. Cartells, tríptics i un vídeo recorden que els ciclistes han de baixar de la bici si van per la vorera, que s’han d’aturar als passos de vianants o que han d’anar pel carril bici sempre que n’hi hagi, entre d’altres consells i normes de circulació.

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha recordat que la campanya era una acció prevista dins el Pla de mobilitat urbana que es va aprovar el desembre del 2014. “La voluntat de la campanya és conscienciar del respecte mutu entre ciclistes, vianants i conductors, així com recordar-los que tots formen part de la ciutat i han de treballar per al bé comú”, ha subratllat el regidor.

Des de l’entitat Mou-te en Bici també han donat suport a la campanya, tal com ha explicat el president de l’associació, Xavier Corominas, que ha manifestat que amb les accions previstes “es fa un pas més” cap a la sensibilització per augmentar l’ús de la bicicleta.

L’objectiu de la campanya és aconseguir un canvi d’actitud tant per als ciclistes com a la resta d’usuaris de la via pública que han de compartir espai amb ells. Per tant, recorda les normes bàsiques de circulació per a les bicicletes -com el fet de baixar de la bicicleta si es va per la vorera o l’obligació d’aturar-se a passos de vianants- i també s’adreça a vianants i vehicles perquè respectin les bicicletes.

Un ull que va amb bicicleta i que està caracteritzat amb diferents equipaments de la ciutat serà l’eix d’una campanya que es concreta amb l’edició d’uns fulls informatius amb informació de la campanya i amb un plànol esquemàtic dels carrils bici de la ciutat. També s’ha fet un vídeo informatiu i s’ha editat altres materials diversos de difusió que s’instal·laran a la via pública. L’ajuntament també dinamitzarà un concurs a través d’Instagram per tal de promoure l’ús de la bicicleta i dels carrils bici de la ciutat.

Aprofitant la posada en marxa de la campanya, s’ha renovat l’apartat de la web municipal dedicada a la bicicleta.