1301

DdG – GIRONA – LAIA QUINTÀ

Alcalà es compromet a prescindir de les motos per seguir la Bicicletada de Reis de l’any vinent

Joan Alcalà, regidor de seguretat, mobilitat i via pública, va anunciar ahir, durant la celebració de la Bicicletada de Reis organitzada per la plataforma Mou-te en bici, que l’any vinent els agents seguiran l’activitat amb bicicleta en lloc d’utilitzar la moto com fins ara, decisió molt celebrada pels membres de Mou-te en bici: “Els agents faran les mateixes funcions que fins ara, però amb bicicleta. És la millor manera de donar exemple i fer evident que la bicicleta és un vehicle útil per a tot i tothom”, explicava ahir Natxo Bosch, membre de la junta de la plataforma, tot aplaudint la decisió.

Durant l’acte, Alcalà va reiterar el compromís de recuperar la bicicleta com a mitjà de transport de la Policia Local de Girona. Segons Alcalà, el cos policial ja està provant una bicicleta elèctrica per estudiar la viabilitat real d’aquest mitjà de transport i analitzar totes les possibilitats que ofereix. Tot i així, malgrat que alguns fabricants de bicicletes elèctriques ja han ofert els seus models perquè els puguin anar provant, encara no hi ha una data definitiva d’implantació completa d’aquest vehicle entre els agents. “Estem en fase de negociació encara, però a menys que hi hagi algun imprevist molt gran, podem assegurar que l’any vinent la Policia Local farà el seguiment de la Bicicletada de Reis amb bicicleta elèctrica”, manifestava Alcalà.

Aquest acte lúdic i esportiu que des del 1996 organitza la plataforma Mou-te en bici va reunir ahir 150 persones a la plaça del Lleó, les quals van pedalar durant una bona estona pels carrers Migdia, del Carme i plaça del Vi, amb la companyia del grup de percussió Xirois de Santa Eugènia de Ter.

Amb la Bicicletada de Reis, Mou-te en bici busca potenciar l’ús d’aquest mitjà de transport sostenible entre els més petits i posar de manifest els avantatges que brinda. “Per un dia, recuperem els carrers per a la mainada i les bicicletes. Això és molt positiu perquè els nens i nenes veuen que els trajectes que normalment fan amb cotxe o moto també es poden fer amb bicicleta”, argumentava Natxo Bosch, i afegia que la data (el primer cap de setmana després de reis) permet a alguns nens i nenes “estrenar les bicicletes que els Reis Mags els han portat”.