El Punt Avui – SANT ANIOL DE FINESTRES – JORDI CASAS
Des que s’hi va entrenar el set vegades campió del Tour, un centenar de ciclistes utilitzen cada dia la GI-531 per preparar-se o per lleure
L’alcalde adverteix que hi ha camions i que és un risc

La carretera GI-531 entre Girona i les Planes d’Hostoles per la vall del Llémena s’ha anat convertint en una mena de pista d’entrenament o de lleure per als ciclistes des que Lance Armstrong, set vegades guanyador del Tour de França, s’hi va entrenar. Va ser durant el període en què va viure a Girona. La mitjana diària d’usuaris i professionals de la bicicleta que utilitzen aquesta via és d’un centenar i, segons quins dies, aquesta quantitat es pot arribar a doblar.

L’alcalde, Francesc Oliveras (CiU), ha alertat del perill que això comporta perquè és una carretera estreta i en tots dos sentits de circulació té un trànsit molt important de camions. Al municipi de Sant Aniol de Finestres hi ha grans empreses, com ara Aigua de Sant Aniol i Pernils Llémena, per citar un parell d’exemples, les quals generen un important volum de trànsit.

En aquesta carretera, sobretot a partir de l’encreuament de Sant Aniol i fins a les Planes d’Hostoles, i més concretament al tram de pujada cap a les Encies, és impossible avançar els grups de ciclistes que els camions es troben. És molt estreta i sinuosa i si es fa de pujada, tot plegat es complica més.

L’alcalde, no obstant, ha remarcat el risc que comporta per als usuaris de la bicicleta aquesta situació i ha insistit en la necessitat de millorar aquest tram de la GI-531.

LA XIFRA
100 usuaris de la bicicleta utilitzen diàriament la carretera de la vall del Llémena per practicar-hi el ciclisme.