Girona. Ciclistes pel nou carril bici que s'ha pintat al carrer Santa Eugènia de Girona i que s'ampliarà fins al carrer Nou.

Girona. Ciclistes pel nou carril bici que s’ha pintat al carrer Santa Eugènia de Girona i que s’ampliarà fins al carrer Nou.

El Punt Avui – DANI VILÀ

Se situaran a la plaça Europa i a la rambla Berenguer
L’enllaç del carril bici fins al carrer Nou val 200.000 euros

Les dues noves estacions de Girocleta que es preveu instal·lar al barri de Sant Narcís entraran en funcionament aquest mateix mes de novembre. Així ho va confirmar ahir el regidor de Mobilitat, Seguretat i Via Pública, Joan Alcalà, en el marc de la taula de mobilitat que es va fer ahir a la seu de la Policia Municipal. Les dues noves estacions està previst que se situïn a la plaça Europa i a la rambla Ramon Berenguer. Alcalà va indicar que “amb aquestes dues noves estacions se segueix creixent de forma concèntrica i ens anem acostant als municipis veïns”. Amb aquestes dues noves estacions ja hi haurà setze estacions distribuïdes per la ciutat d’un servei que té uns 1.700 usuaris.

Carrils bici

Alcalà també va donar compte dels projectes de carrils bici nous, com ara l’enllaç des de la travessia del Carril fins al carrer Nou. És una de les reclamacions dels ciclistes, ja que s’acaba sobtadament el carril bici i genera conflictivitat pel seu pas habitualment per les voreres. El govern va explicar que el projecte està en fase d’aprovació i que els 227 metres d’enllaç suposaran una inversió de 200.000 euros. El quilòmetre de sota el viaducte ha sortit a licitació i s’espera que comenci en breu, però també es treballa amb l’enllaç entre el Pont Major i Campdorà, amb un cost de 167.000 euros, o entre Pedret i l’avinguda Joan Bosco, que costarà uns 2.700 euros. Mou-te en Bici veu bé els projectes però lamenta la lentitud d’alguns tràmits i reclama una actuació a l’acabament d’Oviedo, on el carril bici també s’acaba sobtadament. Tots els projectes suposaran una inversió d’uns 900.000 euros, per bé que 400.000 es financen amb la taxa turística.

Targeta fins als 25 anys

També es va anunciar a la taula de mobilitat la creació de la targeta Bus 25, que permetrà als joves empadronats a Girona tenir millors tarifes. Era una petició feta per ERC i amplia així la Bus 18 que hi havia fins ara.

Els joves poden tenir 30 viatges amb un cost de 0,42 euros o carregar la targeta amb 120 viatges, cosa que permet obtenir una tarifa de 0,38 euros per viatge.

Un projecte de distribució amb tricicle elèctric

L’Ajuntament de Girona ha demanat una subvenció europea per impulsar un projecte que permetria la distribució de mercaderies, bàsicament paqueteria, amb tricicle elèctric. El consistori té pensat destinar un espai a l’aparcament de la Copa perquè allà els camions hi deixin els paquets i els tricicles elèctrics d’Ecosol, empresa de Càritas, acabi de fer el repartiment al Barri Vell. Seria una prova pilot que duraria entre sis mesos i un any.