DdG – GIRONA

La Plataforma Mou-te en Bici ha proposat a l’Ajuntament un seguit d’activitats per organitzar una Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (22 al 29 de setembre) adequada i no només per “per complir l’expedient”. Entre les accions que l’entitat ha posat sobre la taula hi ha la de fer alguns canvis de circulació com “a prova”. Parlen específicament de la Plaça de Catalunya on aposten per més espai per als vianants i on al Passeig General Mendoza es deixaria amb només un carril per als cotxes.
També esmenten la possibilitat de tallar carrers, pactant amb les assoacions de veïns i comerciants, i fer-los servir com a zona de jocs i activitats ciutadanes no relacionades amb mobilitat per demostrar quant d’espai públic es dedica a un bé privat com el cotxe. Una altra mesura és la de fer que el transport públic sigui gratuït tota la setmana. “Segur que l’increment d’usuaris posterior justifica la despesa”, afirma l’entitat.
Hi ha més propostes com ara situar indicadors de velocitat, soroll i contaminació a diferents punts de la ciutat, organitzar un mercat d’intercanvi de bicicletes (esmenten com a exemple elmodel del Trocathlon per evitar problemes legals i bicis robades, organitzar debats públics de coordinació entre ajuntaments propers i també l’ATM per garantir una bona coordinació, o impulsar una campanya informativa a tots els usuaris de la mobilitat, que segons Mou-te en Bici, l’Ajuntament té pendent des de fa més d’un any.