Situació del procés judicial als culpables dels 3 últims morts ciclistes a la província de Girona

Mou-te en Bici, juntament amb els familiars i advocats de les víctimes, us convoca a una roda de premsa per informar de l’estat de les causes pels tres atropellaments mortals ocorreguts darrerament a la província de Girona:

Al juny del 2015 a Torroella de Montgrí un conductor drogat va atropellar mortament un ciclista a la carretera de Torroella a Pals. Va estar condemnat a 2 anys i 6 mesos de presó però, a dia d’avui, encara ha d’entrar a complir la pena. Els familiars del mort han demanat a Mou-te en bici que faci pública la queixa i la posi en coneixement de la ciutadania.

A l’octubre del 2016 a Roses un altre conductor, també drogat, va atropellar mortalment un ciclista a la carretera de Roses a Canyelles. Mou-te en bici va exercir d’acusació particular però el jutjat va arxivar les diligències. Contra aquest arxivament varem exposar les nostres queixes a la fiscalia i hem aconseguit que l’audiència ordeni la reobertura de judici oral, que es celebrarà properament.

I per últim, aquest mes de maig, un conductor va atropellar mortalment un ciclista a la C66 que sortia del seu poble, Cornellà del Terri, per anar a treballar a l’Hospital Santa Caterina de Salt. El conductor va fugir del lloc de l’accident sense socórrer a la víctima, afortunadament, la policia va poder localitzar-lo uns dies després.

La roda de premsa amb els familiars, els advocats i Mou-te en Bici tindrà lloc el proper dilluns 15 de juliol de 2019 al centre cívic Santa Eugènia (Can Ninetes) de Girona. A les 12 del matí.

Us convidem a assistir-hi i a fer-ne difusió. Cal que fets tan greus com els descrits arribin al màxim de persones possibles per prendre’n consciència i evitar casos futurs.