DdG – GIRONA – TAPI CARRERAS
Arrenca el procés participatiu que inclourà enquestes, sessions informatives i tallers de debat
Els veïns de Girona podran escollir diferents activitats que voldrien a l’interior del Parc de la Devesa. Per exemple, es demanarà, en una web dissenyada especialment per al Procés participatiu que es valorin usos com una zona de pícnic, una zona de lectura, pistes de petanca, jocs infantils, espais infantils protegits, espais per a gossos, o fins i tot un rocòdrom natural, zones amb aigua (estanys) o una zona de pitch and putt.
L’Ajuntament va presentar ahir el procés participatiu que ha de servir per definir el procés participatiu per a la redacció del Pla Especial que serà el “full de ruta” per al Parc del futur. “Ara és l’hora de la Devesa. No podem esperar més”, va dir l’alcalde, Carles Puigdemont.
Es tracta d’un procés que durarà dos mesos i mig i que ha de servir per recollir idees dels ciutadans perquè l’equip redactor les inclogui, si ho creu adient, en el Pla Especial. Hi haurà sessions informatives als centres cívics, exposicions itinerants, tallers de debat i enquestes en una web, entre altres. Així ho va avançar el president del col·legi d’enginyers de camins, Robert Lluís, president de la comissió que redactarà el Pla Especial.
A més, hi haurà un qüestionari amb un fulletó a les bústies dels pisos de la ciutat on es demanarà saber quin espai es considera que és “més necessari” actuar-hi (la Copa, Camp de Mart, Jardins de la Devesa, vial perimetral, fileres de plàtans o entrades al Parc).
“Què voldries fer-hi?”
També es vol saber quin aspecte es considera més important per millorar (llums, bancs, papereres, fanals, tipus de terra, lavabos o accessos). Un altra pregunta serà en què es creu més important actuar-hi (apropar el Ter a la ciutat a través del Parc, garantir el futur dels plàtans de la Devesa o facilitar l’accés a peu al Parc). Altres qüestions són indicar que es fa sovint a la Devesa o què s’hi voldria fer i ara no es pot.
El regidor d’Urbanisme, Carles Ribas, va recordar que hi ha algunes línies vermelles: com l’enderroc del mur del vial perimetral per poder connectar el parc amb lel Ter, així com la millora d’accedir a la Devesa i la millora de l’espai patrimonial natural. En l’estudi previ a la redacció del Pla també s’hi inclouen algunes possibles accions com la pavimentació “tova” dels vials interiors de la Devesa, l’eliminació de vehicles del paratge i la supressió de dos carrils de trànsit en el tram de carretera del davant de la Sala de Ball.
La comissió de Participació que redactarà el Pla Especial serà qui s’encarregarà de valorar i incloure o no les diferents propostes. L’organisme està format per l’Associació de Futbol de Veterans de la Devesa, l’Associació de Veïns Devesa- Güell, l’Associació de Veïns Figuerola- Bonastruch, diferents col·legis professionals (aparelladors, arquitectes, economistes, enginyers de camins, canals i ports, enginyers tècnics agrícoles, industrials), el Gremi de Promotors i Constructors, Mou-te en Bici, Plataforma Salvem la Devesa, Xarxa de Dones de Girona, la Universitat i diferents representants de l’Ajuntament. L’objectiu és que a l’abril es pugui aprovar inicialment el Pla. L’aprovació final haurà de comptar amb el suport de dos terços del ple. Segons l’alcade és aixì perquè es vol que tot plegat sigui “un projecte de ciutat i no d’un equip de govern”.