31072014

DdG – Sant Julià de Ramis

Les obres han requerit una inversió de 30.000 euros i la nova passarel·la té una llargada de 28 metres

El Consorci del Ter, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, la Diputació de Girona, la Fundació Agbar i el Consorci de les Vies Verdes de Girona, ha solucionat l’últim punt negre de l’actual traçat de la Ruta del Ter, al seu pas per Sant Julià de Ramis. En concret s’ha instal·lat una passera de 28 metres que permet superar amb seguretat i comoditat el pas per la riera de la Garriga. A més, aquesta solució permet comunicar a peu i en bicicleta dos nuclis del municipi, ja que fins ara no existia cap via per a vianants que comuniqués el Pla de Baix i la zona de La Garriga, el veïnat i la zona de l’ajuntament. També era una de les poques sortides per a vianants des de Girona en aquesta direcció i quedava interrompuda en aquest punt. 
Les obres, que han estat ?executades per l’empresa Tragsa, han requerit una inversió d’uns 30.000 euros i s’ha finançat a través de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, la Fundació Agbar i el Consorci de les Vies Verdes. A més, l’ajuntament assumirà el manteniment d’aquest tram de la Ruta del Ter en els propers cinc anys. En el mateix municipi, la Fundació Agbar també ha col·laborat amb l’arranjament de la Font de l’Om i la Font del Cimà.
La inauguració oficial de la nova passera es va fer ahir al matí amb la presència del president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, el president del Consorci del Ter, Jordi Munell, l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa, i Andreu Masferrer, de la Fundació Agbar.
La Ruta del Ter és una ruta que uneix els Pirineus i la Costa Brava mitjançant un itinerari que se?gueix el curs del riu Ter, i que travessa cinc comarques de Cata?lunya. La ruta es pot fer a peu o en bicicleta. El recorregut està ideat perquè els usuaris puguin observar una gran diversitat de paisatges, elements culturals, la història i les tradicions de cada municipi per on passa. A més, també es pretén promocionar l’oferta gastronòmica i l’allotjament d’aquesta zona.